top of page
Writer's pictureFanis K

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η 18η αγωνιστική αποτελεί την τελευταία αγωνιστική σε Α’ κατηγορία και Β’ κατηγορία πριν την έναρξη των μπαράζ. 


Στην Α’ κατηγορία, ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να σπάσει το αήττητο του Πύργου, σε μία αναμέτρηση που το Πυργί θα χρειαστεί τους 3 βαθμούς για να μείνει στο -3 απο τη κορυφή, πριν την έναρξη των μπαράζ. Ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να κλείσει θετικά τη κανονική περίοδο, πριν μπει στα μπαράζ υποβιβασμού που θα αγωνιστεί χωρίς πίεση (είναι στο +15 απο τη ζώνη υποβιβασμού). Σέντρα, το Σάββατο 15:30 στον Άγιο Γεώργιο.

 

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Στάδιο, ο Βαρβασιακός θα δώσει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, κόντρα στον... λυτρωμένο Ποσειδώνα. Και οι 2 ομάδες έρχονται μετά απο νίκη, με τον Ποσειδώνα να θέλει να αποδείξει πως το αποτέλεσμα με τη Θύελλα δεν ήταν τυχαίο. Απο την άλλη ο Βαρβασιακός, που βρίσκεται 10 πόντους μακριά απο τη σωτηρία, θέλει να “ψαλιδίσει” τη διαφορά απο τη Μικρασιατική, όσο περισσότερο γίνεται. 


Τη Κυριακή, το παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου θα είναι ανάμεσα στη Μικρασιατική και τη Θύελλα. Και οι 2 ομάδες θα δώσουν τα πάντα για 3 χρυσούς πόντους. Η Μίκρα, διότι θέλει να πάρει μια ακόμα μεγαλύτερη διαφορά απο τη ζώνη του υποβιβασμού και να μπει πιο ήρεμη στα μπαράζ, ενώ η Θύελλα, δεν θέλει να μείνει πίσω, ακριβώς πριν αρχίσουν τα μπαράζ. Επιπλέον, η ομάδα του Μιχάλη Χατζηδάκη, ψάχνει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα με 5-1 απο τον Ποσειδώνα. 


Τεράστια μάχη θα γίνει στα Νένητα, ανάμεσα σε Κανάρη και Ηρακλή για την τελευταία θέση της 5άδας των μπαράζ. Ο Κανάρης , ηττήθηκε μετά απο 9 αγώνες στο πρωτάθλημα και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ισοβαθμήσει με τον Ηρακλή. Έτσι, βρίσκεται στους 24 πόντους και χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην ομάδα των Θυμιανών, ώστε να συμμετάσχει στα μπαράζ. Ο Ηρακλής, μετά την ήττα απο τη Δάφνη με 1-5, δεν θα πάει στα Νενήτα για να μη χάσει, αλλα για να κερδίσει όσο περισσότερο έδαφος γίνεται στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Στην χειρότερη των περιστάσεων, βέβαια, για την ομάδα των Θυμιανών, το να μην χάσει θα είναι αρκετό για να βρεθεί στα μπαράζ του πρωταθλητή. 


Στον Δαφνώνα, η Δάφνη και το Κλασικό θα δώσουν μια αναμέτρηση, με παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνη του α’ γύρου. Και τότε η ομάδα του Χαβιάρα ήταν πρώτη στο +1, έτοιμη να τελειώσει το έτος στη κορυφή. Το Κλασικό, όμως, με τον Σέργη στον πάγκο του, κράτησε το 0, παρά τις πολλές απουσίες και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι πως πλέον το Κλασικό ισοβαθμεί με τον Βαρβασιακό και βρίσκεται στο -10 απο τη σωτηρία. Η ομάδα της Δάφνης, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και θα είναι πολύ δύσκολο για το Κλασικό να πάρει κάτι απο τον Δαφνώνα. 


 

Στη Β’ τοπική ο Άτλας, που είναι και μαθηματικά εκτός μπαράζ, θα κλείσει την κανονική περίοδο με ένα παιχνίδι κόντρα στον Βροντάδο. Η ομάδα του Τσατσαρώνη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να κρατήσει το αήττητο και να πάρει την άνοδο, όσο νωρίτερα και ευκολότερα γίνεται. 


Τη Κυριακή, ο Όμηρος θα έχει εύκολο έργο κόντρα στη Φάρκαινα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ομάδα της Καλλιμασιάς θα μπει στα μπαράζ ωσ μόνη δεύτερη, με σημαντική διαφορά. 


Στο γήπεδο Σέντα, θα διεξαχθεί το πιο σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ένωση και τον Πανοινούσσιο. Η Ένωση, δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος της αφού χρειάζεται μόνο νίκη για να μπει στα μπαράζ. Η ομάδα απο τις Οινούσσες, μπορεί να αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα. Βέβαια, για τους “νησιώτες” η νίκη αποτελεί μονόδρομος, αν θέλουν να χτυπήσουν τη 2η θέση. 


Το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Β’ κατηγορίας θα είναι ανάμεσα στον Λέων και τον Λαίλαπα. Μια αναμέτρηση ανάμεσα στις 2 ομάδεσ του Βροντάδου, με τον Λαίλαπα να αποτελεί φαβορί. 


Ρεπό έχει η Καλαμωτή, που δεν κινδυεύει να μείνει εκτός μπαράζ ανόδου. 


 

Comments


bottom of page